Oscar Wibaut algemeen directeur Toneelgroep Maastricht

Per 1 januari 2016 is Oscar Wibaut benoemd tot algemeen directeur van Toneelgroep Maastricht

Oscar Wibaut (1956, Eindhoven) heeft een brede en gelaagde ervaring in het theatervak. De laatste 15 jaar was hij directeur/bestuurder van de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Daarnaast bekleedde hij diverse nevenfuncties bij o.a. VSCD, NPS, Raad voor Cultuur en verschillende theaterjury’s. Op dit moment is hij raadslid van de RRKC (Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur) en bestuurslid van de Haagse stichting Musica Antica da Camera.

Over zijn aanstelling bij Toneelgroep Maastricht zegt Oscar Wibaut: “Ik verheug me ontzettend op deze nieuwe baan: toneel is en blijft mijn grote passie, de samenwerking met een inspirerende artistieke leiding en het wonen en werken in de stad Maastricht, voor mij ook een soort terugkeer naar het Zuiden”.

De Raad van Toezicht en artistiek leiders, Servé Hermans en Michel Sluysmans, hebben er alle vertrouwen in dat met de benoeming van Oscar Wibaut als algemeen directeur verder gebouwd kan worden aan een succesvolle toekomst van het gezelschap.

Odile Wolfs, voorzitter Raad van Toezicht: “Met zijn jarenlange ervaring als bestuurder binnen de podiumkunstensector en zijn grote netwerk opgebouwd uit talrijke nevenfuncties zijn wij er van overtuigd in Oscar Wibaut een inspirerende directeur te hebben gevonden.”

 

Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl