Onthulling Mosasaurus op gevel Onze Lieve Vrouwe Basiliek

Paleontologen Anne Schulp en John Jagt brengen 66 miljoen jaar oude ‘Mosasaurus’ weer tot leven - Donderdag 20 april, 21:30 uur

Onze Lieve Vrouwe Basiliek te Maastricht komt de Mosasaurus uit het Natuurhistorisch Museum Maastricht daarna door een speciaal voor de Nationale Museumweek gemaakte verrassende animatie weer tot leven. Drie avonden lang, van 21 t/m 23 april om 22.00 uur, gaat Maastricht 66 miljoen jaar terug in de tijd.

De Nationale Museumweek 2016 biedt uitleg en verdieping van onze museumschatten en in het bijzonder die van de vijf Gouden Pronkstukken. Zoals de Mosasaurus die leefde aan het einde van het dinosaurustijdperk, toen de omgeving van het huidige Maastricht bedekt was door een ondiepe zee. Mosasauriërs waren reusachtige hagendissen die perfect aangepast waren aan het leven in de zee.

De Nationale Museumweek 2016 wil weer een zo groot en divers mogelijk publiek bereiken. Ruim 350 musea gaan daarom gedurende die week het publiek confronteren, inspireren en verrassen met onze kunst, met ons erfgoed, en met ons aller museumschatten; met Ons échte Goud!’ dus. Het beoogde resultaat van de Nationale Museumweek is een sterkere reputatie van alle musea en meer waardering voor museale collecties bij het grote publiek. Op de site nationalemuseumweek.nl zijn alle activiteiten van de musea te vinden.

 

Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl