Archief Mike Kwadraat - Mike Boddé & Mike Del Ferro

Mike & Mike richten zich allebei niet per se op één bepaalde stijl en kwamen zo op het idee van deze avondvullende, uitzonderlijke concertserie. Tegenover elkaar, zittend achter hun eigen vleugel neemt Mike Kwadraat u mee op een unieke reis van improvisaties.

Mike Boddé en Mike Del Ferro speelden voor het eerst samen op het Amsterdamse Pianoduo festival (2015). Sindsdien vinden deze twee muzikale duizendpoten elkaar in de muziek, doordat ze allebei graag onbekende noten, schema’s en klanken spelen.

Mike Kwadraat
Voor hun concerten bereiden Mike & Mike alleen de vormen en uitgangsposities voor. Tussendoor dagen ze elkaar uit en proberen ze elkaar te verrassen met onverwachte wendingen. Soms improviseren ze op een ritme of sfeer en soms leggen ze zichzelf beperkingen op. Hiervoor worden bijvoorbeeld verschillende toonladders genomen of wordt er alleen op de zwarte of witte toetsen gespeeld. Tevens komt hun individuele spel aan bod en improviseren ze op klassieke- en jazz composities van bijvoorbeeld BachChopin en Jobim. Als toetje serveren ze een tribute aan Toots Thielemans.

Hoe dan ook maakt het publiek een onvergelijkbaar concert mee, want elke avond is anders!

Over Mike Boddé
Mike Boddé is bekend geworden als cabaretier, maar is de laatste jaren steeds meer muziek gaan maken. Hij is de huispianist en muzikale spin in het web in het wekelijkse televisieprogramma Podium Witteman en toert met zijn eigen theaterprogramma’s. Daarbij schrijft hij boeken, zoals o.a. Lekkere stukken en bracht hij onlangs een solo album uit met 35 variaties op de standard Stella By Starlight.

Over Mike del Ferro
Mike del Ferro is een internationaal geroemd pianist met een enorme muzikale veelzijdigheid die inmiddels heeft geresulteerd in optredens in zo’n 116 landen. Hierdoor geïnspireerd kreeg hij de kans om een tiendelige cd-serie uit te brengen getiteld Songs inspired wandering the Globe (Challenge), waarvan inmiddels vier cd’s wereldwijd zijn uitgebracht. Hij heeft door al zijn reizen een uitgebreid internationaal netwerk opgebouwd en speelde reeds samen met Toots Thielemans, Branford Marsalis, Jack DeJohnette, Randy Brecker, Oscar Castro Neves, Deborah Brown, Erik Truffaz en nog vele anderen.