Maastrichtenaren spreken op hoog niveau over hun stad

Documentairemaker Richard Dols nodigt Maastrichtenaren uit om zich op zondagmiddag 2 december in de Rooftop Bar van The Student Hotel (de hoogste verdieping van het voormalige Eiffelgebouw) op een bijzondere manier voor de camera uit te spreken over hun relatie tot de stad.

Een paar woorden, een enkele zin is al genoeg. Wat is voor u de essentie van Maastricht? Hoe voelt u zich verbonden met de stad? Wat wenst u de stad toe? Wat zou uw eigen rol daarin kunnen zijn? De meest bijzondere uitingen zullen worden gebruikt in een documentairefilm waar Dols de komende maanden de laatste hand aan legt. In deze film spelen vijf aan Maastricht verbonden personen en de stad zelf de hoofdrol.

De documentaire zal naar verwachting in mei 2019 in première gaan. Alle bezoekers op 2 december as. ontvangen een vrijkaartje voor de spectaculaire première, waar ca. 500 mensen wordenverwacht.

Bezoekers kunnen zich zondag 2 december tussen 11.00 en 14.00 uur melden in de lobby van The Student Hotel, op de begane grond. Zij worden ontvangen met koffie, thee, vlaai en gezellige muziek. In kleine groepjes gaan de bezoekers naar boven, waar zij een adembenemend uitzicht over de stad hebben. Alle bezoekers mogen voor de camera een korte bijdrage leveren. De documentairemaker zal hieruit een selectie maken. Ook enkele hoofdrolspelers uit de documentaire zullen deze middag aanwezig zijn. Publiek is uitgenodigd met hen van gedachten te wisselen.

Praktische details voor bezoekers

The Student Hotel is gelegen aan de Sphinxcour 9a, 6211 XZ Maastricht. Parkeren kan achter het gebouw, op het Sphinxterrein. De dichtstbij gelegen bushaltes zijn Boschstraat / Maagdendries of Frontensingel / Maagdendries. Vandaar is het enkele honderden meters lopen naar de ingang van The Student Hotel.

Alle Maastrichtenaren die zich op zondag 2 december willen uitspreken over hun stad zijn welkom. De organisatie kan maximaal 100 bezoekers ontvangen. Daarom verzoekt de organisatie iedereen zich uiterlijk twee dagen tevoren aan te melden via of de aanwezigheid door te bellen op 06-55375797.

Kledingadvies: trek iets kleurigs aan! De organisatie zou het vanwege de herkenbaarheid bijzonder op prijs stellen als publiek in mei 2019 bij de première van de film dezelfde kleding draagt als op 2 december.

Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl