Archief L'usine à Bulles

2e editie van het internationaal stripfestival van Luik

L'Usine à Bulles wil een ruimte creëren die is gewijd aan de 9e kunst in al haar vormen. Het festival wil een ontmoetingsplek zijn voor narratieve kunst, podiumkunsten, beeldende kunst en hedendaagse kunst. Cinema, animatiekunst, theater, muziek en schilderkunst delen hun creativiteit met strips!

Het is een waar multimedia laboratorium dat alle zintuigen prikkelt.  Het publiek kan er specialisten ontmoeten van digitale kunst tijdens demonstraties, conferenties en masterclasses.

Het eclectische en internationale programma richt zich tot alle soorten publiek en belicht strips van gisteren, vandaag en morgen.

Op het menu: signeersessies, ontmoetingen, conferenties, spektakels, tentoonstellingen, ateliers, performances en hedendaagse kunstinstallaties.

De volgende namen hebben al bevestigd : Batem, Ludo Borecki, Cromwell, Steve Cuzor, Ferlut, Eric Maltaite, Sylvain Runberg, Olivier Saive, Denis Lapière, Renaud Farace...
Bij de kunstenaars zihjn Werner Moron, Yves Budin, Noir Artist en het collectief « La bouche en foie de veau » eveneens van de partij.

Het stuk van de zanger Joseph d'Anvers en het duel met de kleurpotloden met les Indésirables staan eveneens op het programma.