Archief Lezing: Paddenstoelen

Paddenstoelen worden wel de bloemen van de herfst genoemd. Hoewel ze het hele jaar voorkomen zijn ze in de herfst het talrijkst.

Nederlanders hebben een dubbel gevoel t.o.v. paddenstoelen: enerzijds de angst voor de giftige eigenschappen van enkele soorten en anderzijds de fascinatie voor vormen en kleuren van deze organismen. Er komen bij ons bijna 5000 soorten voor, dat is bijna 3 x zoveel als wilde planten.

Op uitnodiging van de Werkgroep Flora zal Henk Henczyk van de Paddenstoelen Studiegroep Limburg ( PSL) een lezing geven en ons laten kennismaken met de vele facetten van het paddenstoelenrijk. Bijna alle beelden die we tijdens deze lezing te zien krijgen zijn gemaakt in Zuid-Limburg en zullen zeker een aansporing zijn om het bos in te gaan en te genieten van de vele soorten paddenstoelen. Bijvoorbeeld het Savelsbos, een bos dat rijk is aan paddenstoelen. Omdat ze van vocht houden valt het topseizoen voor paddenstoelen in de maanden september en oktober. Als voorbereiding is het handig om alvast enkele soorten op te zoeken die we vrijwel zeker te zien krijgen zoals de Gele korstzwam, het Heksenschermpje, de Parelamaniet, de Gewone zwavelkop en de Helmmycena.

De werkgroep Flora nodigt u van harte uit op woensdag 18 oktober om 20.00 uur in de Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, Maastricht.

Meer informatie bij Irma Kokx, e-mail: ipa.kokx@gmail.com of telefoon 043-3258339 (na 18.00 uur).