Inspiratieprijs Prins Bernard Cultuurfonds Limburg 2015

Broer en zus winnen samen cultuurprijs

 Muziektheatermakers Romy Roelofsen en Gable Roelofsen krijgen de Inspiratieprijs 2015 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. De prijs bestaat uit een bedrag van tienduizend euro en wordt op 5 november door commissaris van de Koning Theo Bovens uitgereikt in de Feestzaal van het Gouvernement in Maastricht.

 Met het interdisciplinaire collectief ‘Het Geluid Maastricht’ maken broer en zus Romy (1978) en Gable Roelofsen (1982) sinds 2006 muziektheatervoorstellingen. In eigen beheer, en ook op maat gemaakt - in opdracht van of samen met uiteenlopende partners als De Munt in Brussel, de Operadagen Rotterdam en Nederlandse ambassades in Tsjechië en Zuid-Afrika. Het Geluid Maastricht kenmerkt zich door ‘een uitgesproken artistieke handtekening’ en voegt daarmee iets toe aan het theaterlandschap in de provincie Limburg, zegt het juryrapport. ‘Het engagement met de regio is groot en zorgt ervoor dat zij maatschappelijk relevante vraagstukken aanpakken.’ 

iArts

‘Het Geluid Maastricht’ werkt vanuit AINSI, het voormalige verpakkingsgebouw van cementfabrikant ENCI in Maastricht. Romy en Gable Roelofsen studeerden beiden aan de Toneelacademie Maastricht en zijn als respectievelijk programmaontwikkelaar en docent ook verbonden aan iArts. iArts is een nieuwe, interdisciplinaire kunstopleiding in Maastricht die verbindingen legt tussen kunst, wetenschap en de samenleving. De opleiding is onderdeel van de faculteit van de Kunsten van Zuyd Hogeschool.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is één van de twaalf provinciale afdelingen.