InBeeld: nieuwe prijs voor beeldende amateurkunst in Limburg

Het Huis voor de Kunsten Limburg en de Limburgse centra voor de kunsten starten met een nieuwe, tweejaarlijkse prijs voor de beeldende amateurkunst in Limburg: InBeeld. Iedereen van 12 jaar en ouder die in de ‘vrije tijd’ één of meerdere vakgebieden in de beeldende kunst beoefent, wordt uitgenodigd om voor InBeeld 2017 een kunstwerk te maken rondom het thema ‘Stille levens’. Alle beeldende materialen en technieken zijn toegestaan, met uitzondering van film en fotografie.

Ieder ingezonden werk wordt geëxposeerd tijdens een van de regionale voorronden in de kunstencentra in Kerkrade, Maastricht, Roermond, Sittard, Venlo, Venray en Weert. Een vakjury beoordeelt de werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. Winnaars van de voorronden worden in juli 2017 tentoongesteld tijdens een finale expositie.

Hierbij worden de drie winnaars van InBeeld 2017 bekendgemaakt. De hoofdprijs is een geldbedrag van 250 euro. Daarnaast is er een tweede prijs van 150 euro en een derde prijs van 100 euro.

Ook is er per voorronde een publieksprijs.

Inschrijven kan tot 30 april 2017 via www.hklimburg.nl/inbeeld.