Archief Finale expositie InBeeld 2017 in Centre Céramique Maastricht

Met 21 werken van Limburgse amateurkunstenaars rondom thema ‘Stille levens’

Van 18 juli t/m 6 augustus 2017 zijn in Centre Céramique te Maastricht de 21 kunstwerken te zien die zijn genomineerd voor InBeeld 2017. Voor deze nieuwe, tweejaarlijkse prijs voor de beeldende amateurkunst in Limburg stuurden zo’n 270 amateurkunstenaars een kunstwerk in rondom het thema ‘Stille levens’.  In Centre Céramique worden de werken geëxposeerd die volgens de jury de meeste originaliteit, zeggingskracht en kwaliteit hadden. Er is met name een rijke variatie aan schilderijen te zien, maar ook enkele ruimtelijke werken. Op zondag 23 juli om 15.00 uur wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Centre Céramique bekendgemaakt wie met de hoofdprijs van 250 euro naar huis gaat.

 

Alle voor InBeeld 2017 ingezonden werken werden in mei en juni jl. geëxposeerd in een van de zeven regionale voorronde-exposities in Landgraaf, Maastricht, Roermond, Sittard, Venlo, Venray en Weert. Hier waren zo’n 270 kunstwerken te zien van kunstenaars in de leeftijd van 12 t/m 86 jaar uit heel Limburg. Per voorronde selecteerde een vakjury drie winnaars voor de finale expositie in Centre Céramique. Deze exposanten zijn: Win Apon, Marjo van Beek, Jan Bierhoff, Sandra Clement, Monika Driessen, Jacqueline Ehrmanntraut, Toine van Eijs, Ton Eyssen, Maya de Groot-Mols, Theo Hendrikx, Nella Holleman, Gabriëlle Kerkhofs, Anneke Kosters, Bella Leinders, Lizzy van Lieshout, Erwin Michielsen, Jacqueline Ploum, Gerard Staals, Cindy van Veldhoven, Erna Vollrath en Gerard van der Wijst. “Een topselectie van de beeldende amateurkunst in Limburg met verrassende uitwerkingen van het thema ‘Stille levens’”, aldus Eddy Thonon, die als consulent Beeldende Kunst bij het Huis voor de Kunsten Limburg verantwoordelijk is voor InBeeld 2017.

 

De finale expositie van InBeeld 2017 is te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van Centre Céramique: dinsdag van 9-21 uur, woensdag t/m vrijdag van 9-18 uur en zaterdag en zondag van 13-17 uur.