Huub Stapel hoofdrol in Pinkpop voorstelling

De première vindt plaats op zaterdag 8 april 2017 in Theater de Maaspoort in Venlo.

Huub Stapel is toegevoegd aan de cast van Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal van Toneelgroep Maastricht. Naast Henriëtte Tol, Paul Hoes, Suzan Seegers en Michel Sluysmans speelt Huub Stapel een hoofdrol in het hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het wereldberoemde popfestival. 

De voorstelling speelt zich af tegen de achtergrond van het festival Pinkpop. In de voorstelling wordt veelvuldig gebruik gemaakt van beelden uit het rijke Pinkpopverleden en speelt de Limburgse band Rowwen Hèze speciaal voor de voorstelling geschreven muziek. 

Huub Stapel is momenteel te zien in de succesvolle theatervoorstelling Intouchables en in de muzikale film De Zevende Hemel, waarin Henriëtte Tol zijn echtgenote speelt. Huub Stapel: “Ik heb de laatste jaren zowel op het toneel als op beeld rollen gespeeld die aanvoelden als cadeaus. Deze rol bij Toneelgroep Maastricht voelt als de kers op de taart. Ik kijk reikhalzend uit naar het moment waarop ik met deze uiterst talentvolle en veelal jongere collega’s kan gaan samenwerken. En fan van Rowwen Hèze was ik altijd al.”

Toneelgroep Maastricht en Rowwen Hèze brengen met deze groots opgezette voorstelling een ode aan de liefde en aan het wereldberoemde popfestival. De regie is in handen van Servé Hermans, artistiek leider Toneelgroep Maastricht. Pinkpop is van 6 april is tot en met 24 juni 2017 te zien in de Nederlandse theaters. In Limburg is de voorrstelling te zien in De Maaspoort in Venlo en Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.  

 

Foto: George Servais De Beeldunie