Eerste Dutch Opera Design Award uitgereikt

Winnend ontwerp wordt gerealiseerd voor de nieuwe productie van Il matrimonio segreto | Het geheime huwelijk Nationale Opera & Ballet

De eerste Dutch Opera Design Award is gewonnen door Francesco Cocco & Federica Miani met het ontwerp getiteld 'Love hidden in the empty closet'. Dit werd woensdag 30 september bekend gemaakt tijdens de finale in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam. Uit de 50 inzendingen zijn zeven ontwerpteams geselecteerd. Elk team presenteerde tijdens de finale het concept ten overstaan van Monique Wagemakers (regie Il matrimonio segreto | Het geheime huwelijk), Klaus Bertisch (dramaturg) en de jury bestaande uit Pierre Audi (directeur De Nationale Opera), Nicolas Mansfield (algemeen en artistiek directeur De Nederlandse Reisopera), Miranda van Kralingen (intendant Opera Zuid) en gevestigde ontwerpers Wolfgang Gussmann en Andrea Schmidt- Futterer.

Het ontwerp van Francesco Cocco & Federica Miani sprak de jury het meeste aan: "Het is echt een idee dat zich in samenspraak met de regisseur kan ontwikkelen. Het is ontwerp is niet voorspelbaar en er is ruimte voor invulling". De award is in het leven geroepen door De Nationale Opera, De Nederlandse Reisopera en Opera Zuid om jong talent op het gebied van decor- en kostuumontwerp te stimuleren.

De prijs bestaat uit 5.000 euro, dit bedrag werd ter beschikking gesteld door het Für Elise Fonds, een particulier fonds opgericht door mevrouw Elise Wessels-van Houdt om het initiatief te ondersteunen. Regisseur Monique Wagemakers over de Dutch Opera Design Award: “Het is fantastisch om op deze manier met jonge mensen te werken, om kennis door te geven. Ik ben erg blij met het winnende ontwerp, het is een erg interessante abstracte ruimte.” Het winnende concept wordt gerealiseerd voor de nieuwe productie van Domenico Cimarosa’s opera Il matrimonio segreto. De productie zal in première gaan op 5 maart 2016 in Hengelo waarna de voorstelling op tournee zal gaan naar Deventer, Amsterdam en Maastricht.


Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl