Archief Een weekend lang zweten voor Stichting Pimma!

Club Pellikaan Maastricht sport voor kansarme kinderen in Midden-Amerika

Van vrijdag 24 t/m zondag 26 maart staat Club Pellikaan Maastricht in het teken van Winning Together: sporten voor het goede doel. Een tenniswedstrijd, kinderdisco én 6 uur-durende spinningmarathon zijn maar een greep uit de vele activiteiten voor sportievelingen, recreanten, leden en niet-leden van Club Pellikaan. Deelnemers betalen een bijdrage voor de activiteiten, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Stichting Pimma en de bouw van haar elfde school in Guatemala. 

Samenwerking Club Pellikaan en Pimma

Het sportweekend wordt gezamenlijke georganiseerd door Club Pellikaan en Pimma. De sportieve activiteiten bestaan uit een tenniswedstrijd, een dansvoorstelling en een 6 uur -durende (!) spinningmarathon. Ook de allerjongsten zijn welkom: op vrijdagavond is er een kinderdisco voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Fysio Holland geeft gedurende het weekend massages, daarnaast is er een veiling met mooie (sportieve) veilingitems, een pastabuffet en een healthy brunch. 

Alle activiteiten zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van Club Pellikaan en de opbrengst van alle activiteiten komt geheel ten goede aan Pimma. Het volledige programma is te vinden op de website van Club Pellikaan en Pimma. Inschrijven is mogelijk aan de balie van Club Pellikaan Maastricht.

Stichting Pimma

Stichting Pimma (Particulier Initiatief Maastricht Midden-Amerika) is in 1987 opgericht en in de afgelopen 30 jaar zijn er maar liefst tien scholen gebouwd in Guatemala en El Salvador. Meer dan 20.000 kinderen hebben daardoor onderwijs genoten. Pimma besteedt eveneens aandacht aan bewustwording en voorlichting, door het organiseren van activiteiten en gastlessen op basisscholen in Maastricht, om de noodzaak van onderwijs in Midden-Amerika te laten zien. Stichting Pimma bouwt nog in 2017 haar elfde school. 

http://www.pimma.nl/content/actueel/winning-together-event/

Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl