Componist Ode to Dignity gelauwerd door St. Edmond Hustinx

Lovende woorden voor Merlijn Twaalfhoven

Onder grote belangstelling heeft afgelopen zondag een grote muzikale manifestatie plaatsgevonden op het Herdenkingsplein in Maastricht. Een bont gezelschap van zangers en musici, zowel professionals als amateurs, brachten onder leiding van de geëngageerde componist Merlijn Twaalfhoven een ode aan de waardigheid. Het project was het voorlopige hoogtepunt van een reeks culturele uitingen in het kader van het project ‘Ode to Dignity’, een initiatief van Intro en mede georganiseerd door Tout Maastricht. Het project werd ondersteund door de Stichting Edmond Hustinx, die aan Twaalfhoven de zogenaamde Hustinx-residency toekende. Na afloop werd Twaalfhoven gelauwerd als waardering voor de bijzondere invulling die hij hier aan gaf. 

 

Het project Ode to Dignity ging in 2016 van start dankzij de Hustinx-residency. Onder deze noemer stelt de Stichting Edmond Hustinx middelen ter beschikking aan een kunstenaar die reeds een indrukwekkend oeuvre heeft gerealiseerd en een internationale carrière heeft opgebouwd. Merlijn Twaalfhoven is de derde persoon die deze residency mocht invullen. ‘Merlijn gaf een nieuwe impuls aan muzikale samenwerking in Maastricht. Hij heeft laten zien dat het mogelijk is om een artistiek hoogwaardige prestatie neer te zetten waarbij elke musicus, professioneel of amateur, een rol van betekenis speelt. De kalmte en zelfvertrouwen waarmee hij deze honderden deelnemers tot grote hoogte bracht, heeft ons vandaag geraakt’, aldus Janicke Kernland, voorzitter van de Stichting Edmond Hustinx. 

 

Tijdens deze muzikale manifestatie werd er gezongen en gemusiceerd door Les Philfolles, De Ghesellen van den Sanck, Jeugddrumband WVV'28, Sterremix, Opera Comique, Passa Tempo, Stem des Volks, Vocal Group Odeon, Kamerkoor Quartna, leerlingen van het Sint Maartenscollege en het United World College, solisten van het Conservatorium Maastricht en vele anderen. 

Meer informatie: http://www.odetodignity.com

 

Ode to Dignity wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Edmond Hustinx voor de Hustinx-residentie voor Merlijn Twaalfhoven.