Archief B-Classic festival van Vlaanderen

REGIOTIP | B-Classic is een niet-klassiek klassiek muziekfestival. De editie 2017 loopt van vrijdag 21 april tem zat 29 april.  De uitvalsbasis is Tongeren, maar het festival brengt concerten over heel Limburg in ongewone combinaties en op ongewone locaties.

B-Classic is een niet-klassiek klassiek muziekfestival. De editie 2017 loopt van vrijdag 21 april tem zat 29 april.  De uitvalsbasis is Tongeren, maar het festival brengt concerten over heel Limburg in ongewone combinaties en op ongewone locaties.

Alle concerten worden gespeeld in het unieke pressure cooking-concept: nationaal en internationaal gerenommeerde muzikanten worden in verrassende configuraties samengebracht, ze krijgen tijdens het festival een beperkt aantal repetitie-uren en een minder vertrouwd oeuvre voor de voeten geworpen. Daaruit destilleren ze een volstrekt uniek concert. 

Rick de Leeuw is presentator en inleider van alle concerten van B-Classic.

Hier staat het volledige programma van 2017.

Het thema van deze editie is ‘De Russische Ziel’. 

Een kleine greep uit het programma:

  • een concert op het dak van het kunstwerk van Gert Robijns, ‘Reset’ in Gotem, Borgloon. Muzikanten van dienst zijn Jan Swerts (piano), Liana Gourdjia (viool) en Valery Alexeev (accordeon). 
  • uitvoering van Stravinski’s Petroesjka door 3 hedendaagse dansers. De muziek wordt gespeeld door Maarten Lingier op piano en Philippe Thuriot op accordeon.
  • een herwerking van ‘Peter en de wolf  door Micha Volders  Hij maakt er ‘Pierre et le loop’ van, een concert met tape-loops waarbij iedere bandrecorder voor een dier staat. De Pierre van dienst is Peter Houben. De avond begint met deze herwerking, daarna kan het publiek de hele nacht blijven hangen, er zal constant muziek zijn. Er kan gegeten, gedronken en geslapen worden. Om 8u30 ’s zondagmorgen is er ontbijt. Party. After-party. Morning after. 

 Dit zijn 2 concerten die bijzonder familievriendelijk zijn: 

  • om 05u00 ’s ochtends een wandeling naar een bijzondere locatie in de natuur. Daar volgt eerst een concert, letterlijk terwijl de zon opkomt, met muziek van Philip Glass en Arvo Pärt. Daarna komt DJ Goldfox aan de beurt. Hij laat zijn soundtrack over het ochtendgloren klinken. Ondertussen wordt het ontbijt geserveerd. De locatie is de Lommelse Sahara onderaan de toren. 
  • VELO 3840 een fietstocht van 30 km doorheen Borgloon. Vertrek aan de mooie stroopfabriek die ooit de monumentenstrijd won. Met onderweg 4 kleine concertjes, drankjes, lunch, een vieruurtje, kermisfrieten en klassiek muziek op de botsauto’s. 

 

Fijn voor wie jong is: studenten betalen voor alle concerten slechts 5 euro. 

 

Info:

Kris Jannis, festivalmanager: kris@b-classic.be 
Bob Permentier, artistiek manager: bob@b-classic.be

www.b-classic.be

https://www.facebook.com/bclassicfestival/?fref=ts