75 jaar Maastricht Underground

75 jaar levenslicht met bijzondere bezoekers en uitzonderlijke verhalen

Vandaag (dinsdag 26 juli, 2016)  is het 75 jaar geleden dat officieel gevierd werd dat de ENCI het beheer van de Zonneberg groeve overgedragen heeft aan VVV Maastricht en de unieke toeristische destinatie(s) Maastricht Underground voor het eerst het levenslicht zag. VVV Maastricht heeft in 75 jaar tijd Maastricht Underground (de verzamelnaam voor de Grotten Sint Pietersberg, Fort Sint Pieter, de Kazematten en ENCI) waardig uit laten groeien tot de 'Top 3-bezienswaardigheid' van Maastricht (Tripadvisor) en als onderscheidend bezoekersmotief voor Zuid-Limburg. Sindsdien hebben generaties gidsen al miljoenen (inter)nationale gasten de bijzondere ondergronds cultuurschatten van Maastricht laten beleven.

Maastricht Underground heet inmiddels 365 dagen per jaar ruim 145.000 bezoekers uit de hele wereld in diverse talen welkom. Naar aanleiding van het 75-jarig jubileum gaat Maastricht Underground een jaar lang de spotlight zetten op de talrijke bijzondere verhalen, historische momenten en uitzonderlijke bezoekers, die de revue passeerden in deze bijzondere toeristische exploitatie en icoon van Maastricht. 

Henriëtte Frederiks, Maastricht Underground: “We zijn er uitermate trots op dat we al 75 jaar deze unieke geschiedenis en cultureel erfgoed van ondergronds Maastricht mogen tonen en kunnen behouden voor de bezoekers van nu en in de toekomst. Hoewel het voor ons wellicht inmiddels als vanzelfsprekend wordt gezien, is het elke keer weer een eyeopener om de interesse en het enthousiasme van bezoekers uit heel de wereld te mogen ervaren. Vaak als reactie op zoveel onverwachts moois ONDER de grond van Maastricht. We onderstrepen dan ook de authentieke, leeftijdsonafhankelijke en tijdloze (aantrekkings-)kracht van Maastricht Underground. Ondanks dat de grotten, Fort Sint Pieter, de Kazematten en ENCI nog net zo ervaren worden als toentertijd en we leven in een tijd waar de zintuigen steeds meer geprikkeld dienen te worden om de interesse van de bezoeker te kunnen behouden, toont de jaarlijkse bezoekersgroei dat Maastricht Underground geen spatje oud is geworden!”

Kijk voor meer informatie op www.maastrichtunderground.nl

Kleine Staat 1
6211 ED Maastricht
Telefoon 043 - 3 25 21 21
info@vvvmaastricht.nl