Archief Vele hemels boven de zevende

Naar de roman van Griet Op de Beeck.

Fascinerende en beklemmende familiedrama
In dit fascinerende en beklemmende familiedrama doen de personages verwoede pogingen zich te ontdoen van de pijn in hun zelfgekozen leven. Uiteindelijk blijken er maar twee mogelijkheden te zijn: de sprong naar de dood of de sprong naar de liefde.

Griet Op de Beeck heeft haar personages en de wereld waarin zij leven met veel humor en liefde beschreven in haar veelgeprezen bestseller Vele hemels boven de zevende. In het gelijknamige toneelstuk in regie van Ursul de Geer laten de acteurs echter ook zien wat niet geschreven is. Wat tussen de zinnen en achter de woorden verscholen ligt: de ontreddering, het verdriet en de wanhoop, maar ook de vriendschap, de schoonheid, de grote liefde en tot slot… de loutering.

Credits
U ziet dit prachtige stuk in Theater Heerlen, gespeeld door een topcast.

Regie: Ursul de Geer (Advocaat van de Duivel, Stoner, Gloed)
Tekst: Griet Op de Beeck
Met: Henriëtte Tol (Bloedverwanten, Soldaat van Oranje), Hanne Arendzen (Intouchables, Eline Vere), Stefan Rokebrand (Musical Award voor Chez Brood, Celblok H), Peter Bolhuis(De prinses op de erwt: een modern sprookje, Sophie, Amandla! Mandela, Augustus: Oklahoma) en Anne Lamsvelt (Chez Brood, Dokter Deen)
Toneelbewerking: Léon van der Sanden
Decorontwerp: Herbert Janse
Kostuumontwerp: Dorien de Jonge
Lichtontwerp: Uri Rapaport