Southern Roots Festival

De beste roots, americana en singer-songwriters hoor je tijdens ‘Southern Roots Festival', het kleine neefje van de Southern Blues Night, dat plaatsvindt op zondag 4 november 2018

De eerste namen zijn bekend: in de zaal en het café van poppodium NIEUWE NOR én in de prachtige kapel van het Savelbergklooster hoor je o.a. pure, eerlijke americana door American Aquarium en ‘sweet melodies’ van singer-songwriter Tim Knol.  

Tim Knol
Tim Knol; geboren met melancholie in zijn stem en een natuurtalent voor het schrijven van prachtige melodieuze liedjes. In de jaren na zijn doorbraak in 2010 heeft hij nogal wat ervaringen achter de boeg. Vroeg in zijn loopbaan werden veel jongensdromen al werkelijkheid: spelen op grote podia, ontmoetingen met grote helden en het kunnen leven van zijn muziek. Toen zijn band en manager hem in 2013 plotseling verlieten, ging hij door een diep dal. Maar hij klom eruit en is terug! Mét een nieuwe plaat op zak: ‘Cut the Wire’, een liedjesplaat pur sang waarbij de spontaniteit van zijn garage/powerpop-groep The Miseries doorsijpelt. Tim Knol weet het, hij heeft zijn plek in de zon gehad. Hij tuurt nu de vlakte in met opgeheven hoofd. Zijn visie is haarscherp. Die sweet melodies van hem blijven immer uit de aarde schieten.

American Aquarium (USA)
In de weelderige tabaksvelden van North Carolina, waar frontman BJ Barham werd grootgebracht, werken mensen hard. Gezinnen blijven in de buurt, zwoegen en groeien samen. BJ houdt van die boerderijen en zijn kleine woonplaats in Reidsville, maar hij moest wegrennen en de alt-country band American Aquarium starten. BJ kon niet blijven. Maar hij kon ook niet echt vertrekken: hij zingt nog steeds over de lessen, verhalen en levens die het landelijke Amerika  - en hem - bepalen , in de pure, eerlijke americana van American Aquarium. Volgens Maxazine ‘een door het grote publiek onontdekt muzikaal verhalenboek dat nooit verveelt.’

Becca Mancari (USA)
Geboren in Staten Island, New York, als kind van een Italiaans-Ierse predikant en een Puerto Ricaanse moeder, herschrijft Becca Mancari de regels. De Amerikaanse heeft een overgangsperiode van rondzwervingen achter de rug - van werken als conciërge in Zuid-Florida, tot het schrijven van liedjes in de Blue Ridge Mountains, en een zoektocht naar spiritualiteit in India. Het was haar tijd in Virginia en Nashville waar ze de rootsmuziek vond die haar muzikale evolutie tot vandaag zou blijven inspireren. Het vorig jaar uitgebrachte debuutalbum ‘Good Woman’ is angstaanjagend eenzaam, met stofwolkachtige zwellende elektrische gitaren en teksten die scenes uit haar reizen vertellen.

Gold Star (USA)
Gold Star is het alter ego van de jonge singer-songwriter Marlon Rabenreither, geboren in Oostenrijk en sinds lange tijd inwoner van Los Angeles. Dat laatste hoor je goed terug in zijn sound en songs, die beurtelings doen denken aan illustere voorgangers als Bob Dylan, Neil Young, Jackson Browne of meer recentelijk Ryan Adams en The Jayhawks. Met een nieuw album op zak, ‘Uppers and Downers’, komt Gold Star naar Southern Roots Festival. Verwacht prachtige, meeslepende americana met een karakteristiek stemgeluid.

Nieuwe Nor - Heerlen

zo 04 nov 2018 15:00 Ticket € 25 | Locatie: Nieuwe Nor
Pancratiusstraat 30
6411 KC Heerlen
Telefoon 045-4009100
info@nieuwenor.nl