Archief Popje hou je muil

Feikes Huis met Servaes Nelissen en Ilse Warringa

Urgente vrolijkheid in sombere tijden!

Ferry ontmoet Meta bij de zeeleeuwen in Artis. Ze trouwen snel en zetten samen Schoenenhuis Fermeta op. Na een aantal jaren botert het niet meer zo goed tussen het eigenaardige stel.

In Popje hou je muil (alle schoenen de deur uit) zit het huwelijk van Ferry (Servaes Nelissen) en Meta (Ilse Warringa) in een flinke dip. Ook hun Schoenenhuis Fermeta kan een frisse wind gebruiken. Daarom bedenken Meta en Ferry ‘De Knotsgekke Snuffeldagen’, waarbij alle schoenen de deur uit moeten. Plotseling krijgen ze beiden het gevoel dat deze uitverkoop de weg zal openen naar een fris en nieuw begin.

Schoenenverslaving
Popje hou je muil (alle schoenen de deur uit) is een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes. Urgente vrolijkheid in sombere tijden!Ilse Warringa en Servaes Nelissen vonden elkaar via hun schoenenverslaving. De collectie van Ilse is met 465 paar net iets groter dan die van Servaes (436). Tijdens de praatgroep opperde therapeut Bert Steunzool een voorstelling hierover te maken.

Over Servaes Nelissen
Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht bij elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. Naast zijn eigen voorstellingen als Mijn vader was poppenspeler enDollywood, speelde hij bij uiteenlopende groepen als Firma Rieks Swarte, Orkater, Nieuw West, Toneelschuur-producties en Toneelgroep Oostpool. Voor zijn rol in Lang zal die wezen van Toneelschap Beumer & Drost ontving Nelissen de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende podiumpresentatie.

Over Ilse Warringa
Ilse Warringa is actrice, zangeres en cabaretière. Ze speelt bij diverse (jeugd)theatergezelschappen en is (met Marije Gubbels, Lies Visschedijk en Rop Verheijen) medeoprichter van de muziektheatergroep tgBloodyMary. Op televisie speelt Ilse vooral komische rollen in series als Het Klokhuis, Toren C, Welkom in de Gouden Eeuw en Welkom bij de Romeinen. Haar stem is veelvuldig te horen in tekenfilms, documentaires en luisterboeken.