Archief Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal

Toneelgroep Maastricht en Rowwen Hèze in een groots liefdesverhaal tegen de achtergrond van Nederlands oudste popfestival. We volgen de liefdesgeschiedenis van Wiel en Lies waarvan de hoogte- en dieptepunten zijn verweven met die van Pinkpop.

De scènes uit hun leven worden afgewisseld met beeldmateriaal uit het rijke Pinkpoparchief en omlijst door speciaal voor deze voorstelling geschreven muziek van Rowwen Hèze, die ook live door de band wordt gespeeld. Alle elementen komen samen als Wiel de ziekte van Alzheimer krijgt en Lies hem met muziek bij het leven probeert te houden.

Wie herinnert zich nog de doorbraak van The Police in 1979? De sprong van Eddie Vedder in 1992? En wie zag The Rolling Stones twee jaar geleden dan toch optreden? In een grootse muziektheaterproductie met een ensemble van meer dan tien acteurs, live muziek van Rowwen Hèze én veel beeldmateriaal uit het rijke Pinkpop-archief brengt Toneelgroep Maastricht een ode aan de liefde en aan het oudste meerdaagse festival van de wereld.

Toneelgroep Maastricht
spel: ensemble van meer dan tien acteurs | tekst: Frans Pollux m.m.v. Wiel Beijer | live muziek: Rowwen Hèze | regie: Servé Hermans | in co-productie met Rowwen Hèze, Buro Pinkpop, De Limburger/Limburgs Dagblad, L1, Parkstad Limburg Theaters | met dank aan: Jan Smeets


Foto: Ben van Duin

 

Zondag 21 mei Theater aan het Vrijthof (Maastricht)

Dinsdag 30 mei Parkstad Limburg Theaters (Heerlen)

Woensdag 31 mei Parkstad Limburg Theaters (Heerlen)

Donderdag 8 juni Theaterhotel De Oranjerie (Roermond)

Woensdag 14 juni De Domijnen (Sittard)

Donderdag 29 juni & zaterdag 1 juli Parkstad Limburg Theaters (Heerlen)


Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl