Pianobroers Lucas en Arthur Jussen - Artists-in-Residence in Parkstad Limburg Theaters

De Nederlandse pianobroers Lucas en Arthur Jussen zijn komend seizoen Artists-in-Residence in Theater Heerlen

Ze geven maar liefst vier concerten waarin ze zich zowel in solo- als duovorm laten horen, met philharmonie zuidnederland en in een kamermuzikale samenstelling. Een uitgebreide kennismaking met de veelzijdigheid van de twee broers die zowel gezamenlijk als afzonderlijk hard aan de weg timmeren. Op zondag 4 oktober aanstaande zal hun eerste concert binnen de residence plaatsvinden op het podium van Theater Heerlen met een quatre-mains pianorecital.

"Het is in de eerste plaats natuurlijk een hele grote eer", zegt Lucas Jussen, de oudste van de twee broers. "Zeker voor ons. Het is wat om op zo'n jonge leeftijd zoveel vertrouwen en creatieve vrijheid te krijgen. We konden heerlijk nadenken over programma’s en we hebben er denk ik wat moois van gemaakt met een soloconcert, een optreden met orkest, een heuse Schubertiade en een percussieprogramma tijdens het Percussiefestival FEEL." 

"Bovendien is het geweldig om in Heerlen te spelen", voegt Arthur toe. "Onze moeder komt uit Maastricht en onze vader is in Vaals geboren. Het is voor ons een soort thuiskomen. Onze familie is er, we horen het vertrouwde dialect om ons heen, dus het is heerlijk spelen. Helemaal in zo’n mooie zaal als in Heerlen, een zaal die erg in opkomst is. We vinden het geweldig om daar deel van uit te maken."

Concerten van Lucas & Arthur Jussen vinden plaats op 4 oktober, 13 december, 6 april (RODAhal) en 9 juni.

Release nieuwe CD: Op 9 oktober aanstaande verschijnt het vierde album van Lucas & Arthur Jussen onder het label van Deutsche Grammophon. Op deze CD Mozart Double Piano Concertos, opgenomen in London met het befaamde Academy of St. Martin in the Fields onder leiding van Sir Neville Marriner.


Tip! Neem een kijkje achter de schermen tijdens de opnamen van het nieuwe Mozart-album met Sir Neville Marriner via: www.sinfinimusic.com/nl/meer/kijk/jussens-en-marriner