Archief Otis Gibbs (USA)

Zijn rauwe stem is zijn handelsmerk. Muzikaal houdt Otis Gibbs het midden tussen Steve Earle, Woody Guthrie, Johnny Cash en Billy Bragg. De optredens van Otis Gibbs zijn een belevenis op zich. Vanwege zijn krachtige performance maar ook om de bijzondere, vaak hilarische verhalen.

De songs van Otis Gibbs gaan over echte mensen. Over zwervers en andere nomaden die hij ontmoette tijdens zijn reizen. De mensen op het platteland van Indiana waar hij opgroeide. De onverwachte helden uit de achterbuurt of de dagelijkse dingen die hij om zich heen ziet in East Nashville. Op zijn nieuwste album Mount Renraw dat centraal staat in zijn nieuwste theatershow is dat ook goed te horen.

Thanks For Giving A Damn
Naast de muziek heeft Otis Gibbs tevens een populaire podcast radioshow, Thanks For Giving A Damn, waarin hij collega's in de R & R-scene interviewt. Hij is geliefd en geroemd door velen zoals Billy Bragg die hem ‘the real deal’ noemt, en Mart Smeets die hem omschrijft als ‘een linkse activist met prachtige muzikale omlijsting’.