Archief Nacht van de Vrijheid

Het allereerste klassieke bevrijdingsfestival van Nederland plaats: de Nacht van de Vrijheid, georganiseerd door Parkstad Limburg Theaters Heerlen en Conservatorium Maastricht. Dit festival biedt 70 klassieke mini concerten op 10 bijzondere podia in Theater Heerlen. Musici zijn studenten en docenten van Conservatorium Maastricht.

Programma

Maar liefst zeventig klassieke mini concerten worden deze avond gespeeld door musici van Conservatorium Maastricht. Het slotconcert van de avond is gevuld met stukken van Brahms, Rittner en Sjostakovitsj en wordt uitgevoerd door wereldberoemde meesters zoals de Moskouse pianist Bonduriansky, het Rusquartet en studenten Conservatorium Maastricht.

Luisteren op het laaddock
Speciaal tijdens deze avond mag het publiek op plekken komen, waar het waarschijnlijk nog nooit is geweest: speciaal gecreëerde podia back stage, op het laaddock en op andere verrassende locaties in het theater. Deze plekken bieden de bezoekers een uitgelezen kans  om dicht op de huid van de musici mee te mogen genieten. Het publiek is geheel vrij in de concertkeuze. Vrijwilligers geven tours backstage en catering is in stijl aangepast.

Entree: € 12,50 per stuk, inclusief één hapje en één drankje. Kindertickets: € 5,- (inclusief een ijsje). Reserveringen via de website of 0455716607.