Archief Luisterles Het Orkest

Luistervinken bij Toine Sporken

Orkest; Veel aandacht voor het symfonieorkest; samenstelling, instrumenten, ontwikkeling, stoelverdeling, musici, voorbereiding op een concert, verschillende dirigenten, samenwerking met solist, anekdotes enzovoorts. Uiteraard mooie muziekfragmenten!

Dit seizoen organiseeert Parkstad Limburg Theaters voor het eerst een reeks muzieklezingen die bijdragen tot meer kennis van klassieke muziek. De lezingen vormen bovendien een ideale voorbereiding voor het bijwonen van een concert. Uw ‘muzikale gids’ is Toine Sporken van Leitmotiv Muziek. Hij maakt klassieke muziek voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk en brengt muziek dichterbij.

PLT en Toine Sproken zijn geen onbekenden van elkaar. Toine verzorgt al langer concertinleidingen in Parkstad Limburg Theaters. Deze samenwerking heeft nu geleid tot een nieuwe reeks lezingen in de INGzaal. Op professionele en verleidelijke wijze worden hierin de vier belangrijkste stijlperiodes, het symfonieorkest en Beethoven onder de aandacht gebracht en ontrafeld. Natuurlijk samen met muziekfragmenten in beeld en geluid én met live muziek.

Heeft u interesse? U kunt de luisterlessen afzonderlijk volgen voor € 20,- per les. Reserveren kan via marketing@plt.nl. Hier kunt u ook aangeven of u op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe cursussen in het theater. 

Bij voldoende animo zal een mooie concertreis worden toegevoegd aan het programma, naar een indrukwekkend concert waar dan ook ter wereld.