Leipziger Thomanerchor Met musici uit het Gewandhausorchester

Leipziger Thomanerchor brengt een ode aan Bach

Het Thomanerchor uit Leipzig kan bogen op een geschiedenis van ruim 800 jaar. In 1212 stichtte de markgraaf van Meißen de abdij van St. Thomas. Aan dit klooster was een school en een jongenskoor verbonden. Vandaag de dag betovert het Thomanerchor nog altijd muziekliefhebbers over de hele wereld. Samen met musici uit het Gewandhausorchester komen de jongens naar Heerlen met een programma waarin zij hun voorgangers uit andere tijden eren. Met Bach als de beroemdste.

Het huidige Thomanerchor bestaat uit 92 jongens, tussen 9 en 18 jaar. De jonge zangers wonen bij de Thomaskirche, ze musiceren er dagelijks en ze gaan er naar school. Vanwege dit drukke programma én vanzelfsprekend de leeftijd van de koorleden, reist het Thomanerchor hoogstzelden. Dit seizoen maken zij een uitzondering en eren ze samen met musici uit het Gewandhausorchester de grote componisten die door de eeuwen heen aan het koor verbonden waren.

Beroemde Thomaner
J.S. Bach is ongetwijfeld de bekendste Thomaner. Ruim een kwart eeuw van 1723 tot 1750 was hij Thomascantor, dirigent van het koor, waarvoor hij ook veel werk componeerde. Daarnaast brengt het koor onder leiding van dirigent Gotthold Schwarz werken van eerdere Thomascantoren: in chronologische volgorde hoort u werken van H. Schütz, J.H. Schein en J. Brahms.
 

Parkstad Limburg Theaters | Heerlen en Kerkrade

vr 02 nov 2018 20:00 Ticket Sterrang: € 31,00 Rang 1: € 27,50 Rang 2: € 24,00 Rang 3: € 17,50