Guido Rooyakkers programmeur Klassiek & Opera Parkstad Limburg Theaters

Guido Rooyakkers is onlangs benoemd als programmeur Klassiek & Opera bij Parkstad Limburg Theaters. Hij volgt hiermee Jos Roeden op, die eerder dit jaar begon als Artistiek Programmeur bij philharmonie zuidnederland.

Guido Rooyakkers (1983) was voorheen werkzaam bij het Muziekgebouw Eindhoven voor het internationale biënnale slagwerkconcours & festival: TROMP International Percussion Competition Eindhoven en daarnaast free-lance verbonden aan Limburgs Symfonie Orkest en philharmonie zuidnederland.

Rooyakkers is als klassiek geschoold hoornist actief als beroepsmusicus en werkte met vooraanstaande dirigenten en orkesten in binnen- en buitenland zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, WDR Rundfunkorchester Keulen, Brussels Philharmonic, Konzerthausorchester Berlin, Staatsopera Hannover en philharmonie zuidnederland. Hij studeerde commerciële economie aan de HEAO te Sittard, een studie die hij combineerde met zijn muzikale opleiding aan het conservatorium te Maastricht. Zijn masteropleiding ontving hij aan de ‘Hochschüle für Musik und Theater’ te Hamburg (Dl). Rooyakkers is tevens oprichter en zakelijk leider van het professionele hoornensemble Flexible Horns.

Met de komst van Rooyakkers kan Parkstad Limburg Theaters vol vertrouwen voortbouwen aan de toonaangevende programmering van het ‘Concertpodium van het Zuiden’. Ook het komende seizoen munt het programma weer uit in kwaliteit, internationale allure én verscheidenheid. Elk genre is vertegenwoordigd: van een groot symfonisch aanbod en indrukwekkende opera’s tot een prachtige kamermuziekserie met o.a. nationale trots Janine Jansen.

De feestelijke opening van het nieuwe theaterseizoen is deze keer voorbehouden aan onze gedroomde Artist-in-Residence, waarvoor de strijkers van het Koninklijk Concertgebouw Orkest op zaterdag 13 september het spits afbijten. Hiermee heeft Parkstad Limburg Theaters meteen ook de primeur, want nooit eerder was het orkest bij een Nederlands podium te gast als Artist-in-Residence. Wij zijn daar bijzonder trots op! Het biedt u als publiek de mogelijkheid om het ‘beste orkest van de wereld’ (Gramophone) meermaals te ontmoeten in afzonderlijke delen. Zowel de strijkers als de hout- en koperblazer geven acte de présence. Het volledige orkest is in december te bewonderen onder leiding van maestro Daniele Gatti.