Archief Despertar en Buenos Aires

Victor Villena Tango Trio

Bandoneonist Victor Villena is de wereldtop, ‘a master of the instrument’ volgens de New York Times. Na optredens met het Pavadita Tango String Quartet, en wereldsterren als Ute Lemper richtte hij afgelopen jaar zijn eigen trio op met topmusici Alejandro Schwarz (gitaar) en Mauricio Angarita (contrabas). Tijdens Despertar en Buenos Aires - Ontwaken in Buenos Aires spelen zij weergaloze interpretaties van het traditionele tangorepertoire.

Hij was al in Nederland te bewonderen bij het gerenommeerde Pavadita Tango String Quartet, trad op met wereldsterren als zangeres Ute Lemper en pianist Frank Braley en soleert met grote regelmaat bij klassieke orkesten. Bandoneonist Victor Villena is de absolute wereldtop en werd door de New York Times simpelweg betiteld als ‘a master of the instrument’.

Afgelopen jaar richtte hij zijn eigen trio op met de topmusici Alejandro Schwarz op gitaar en Mauricio Angarita op contrabas. Het drietal speelt tijdens het concert ‘Despertar en Buenos Aires’ (‘Ontwaken in Buenos Aires’) weergaloze interpretaties van het traditionele tangorepertoire, waarmee ze teruggaan naar de muziek uit Villena’s jeugd.