Archief De Notenkraker

Charkov Staats Ballet Theater

Het Russische Charkov Staats Ballet Theater brengt een prachtige klassieke uitvoering van De Notenkraker. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski die live wordt uitgevoerd door een groot orkest, de virtuoze danspartijen, het schitterende corps de ballet en het decor maken dit sprookjesballet tot een magisch kerstfeest voor de hele familie.

Geen kerst zonder De Notenkraker. Het wereldberoemde sprookje van Clara die op kerstavond een notenkrakerpop krijgt, die in haar droom in een prins verandert. Clara en de prins worden al snel verliefd op elkaar. Hun liefde komt in gevaar door de gevreesde Muizenkoning. Hij tovert de prins in een levende Notenkraker. In het gevecht met de Muizenkoning, Clara en De Notenkraker beleven zij spannende avonturen. Uiteindelijk is het de broer van Clara die de Muizenkoning verslaat en zorgt dat de Notenkraker weer in een prins verandert. Maar, als Clara wakker wordt, blijkt alles een droom te zijn geweest.

Het sprookjesverhaal wordt uitgevoerd door het Charkov Staats Ballet Theater, dat voor het eerst in de geschiedenis in Heerlen te zien is. Het Russische gezelschap maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjetunie. Al sinds 1874 worden hier producties gemaakt en getoond in de bekende traditie van Oost-Europa. Maar liefst 700 mensen zijn werkzaam, waaronder de artiesten, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers, (ballet)schoenmakers. Deze mensen achter de schermen zorgen ervoor dat de voorstelling tot in de details is verzorgd.

Familieprijs
Voor slechts € 125,- kunt u met max 5 personen naar de voorstelling, 1e rang. Telefonisch bestellen via de kassa, 045 571 6607.