Archief Beer - Mijn zus woont op de schoorsteenmantel (9+)

Must see voor jongeren die niet bang zijn voor een eigen mening!

Met humor en muziek brengt BEER Mijn zus woont op de schoorsteenmantel, naar de bestseller van Annabel Pitcher, op de planken. In dit actuele verhaal volgen we de 10-jarige Jamie wiens zus om het leven is gekomen bij een terroristische aanslag. Dan wordt Jamie uitgerekend verliefd op het enige Islamitische meisje van de school.

Vijf jaar geleden is Jamies zus Roos om het leven gekomen bij een terroristische aanslag. Het huwelijk van zijn ouders overleeft deze heftige gebeurtenis niet en Jaimie verhuist met zijn vader, zus Jasmijn en kat Rooie naar een dorpje ver buiten de stad. Want, “daar wonen tenminste geen moslims.” Maar dan wordt Jaimie tot over zijn oren verliefd op de mooie en lieve Sunya, het enige Islamitische meisje van de school… als zijn vader daarachter komt! Samen met zijn zus Jasmijn, gespeeld door singer-songwriter Bente Fokkens (Kappen en The Voice of Holland), doet Jaimie mee aan een talentenjacht als laatste poging om hun ouders weer bij elkaar te krijgen. Houdt hij zijn hoofd koel op het podium en is de liefde tussen hem en Sunya sterk genoeg om de haat van zijn vader te doen smelten?

Actueel en relevant

De makers van BEER muziektheater (winnaar van Gouden en Zilveren Krekels)  portretteren in hun producties kinderen die zicht proberen te krijgen op de complexe problemen van deze tijd. Zij maken de actualiteit bespreekbaar en brengen jongeren met elkaar in gesprek rond belangrijke thema’s die gevoelig liggen en vaak onbesproken blijven, maar toch van grote invloed zijn. Met mijn zus woont op de schoorsteenmantel, naar de gelijknamige bestseller van Annabel Pitcher, is een absolute must see voor jongeren die niet bang zijn voor een eigen mening!

Creatieve Workshop
Van 18.40 tot 19.20 verzorgt de VAZOM een workshop voor kinderen vanaf 9 jaar. Kosten € 1,-, reserveren aanbevolen, want het aantal plaatsen is beperkt.