Archief Bambie is back!

Bambie met live muziek van de Eef van Breen Group

Bambie is terug in Heerlen en dat werd tijd. Daar gaat het in Bambie's 18e voorstelling Bambie is back! dan ook over. De tijd!

De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat in Bambie is back! samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd. Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stil laten staan. Geluksmomenten zijn juist weer vluchtig en ongrijpbaar. Terwijl de klok machinaal de milliseconden wegtikt, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment leef je vanuit het idee van een oneindige tijd, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt, te tellen zijn.

Een samenballing van lichtjaren
Het theater is dè plek waar je dit elastische tijdsbesef manifest kan maken. Dat gaan drie mimers en drie muzikanten doen in Bambie's 18e voorstelling. Seconden uitrekken en lichtjaren samenballen, fucken met de tijd in fysieke en muzikale confrontaties tussen lichamen en instrumenten. Een voorstelling over de bemeten eindigheid en de veronderstelde oneindigheid van alles.

Voor het eerst met livemuziek
Mimetheatergroep Bambie telt al meer dan twintig jaar door met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. In Bambie is back! werkt de groep voor het eerst met livemuziek. De Eef van Breen Group was de afgelopen jaren veel in het theater te zien. Onder andere in Fellini enBorgen van het Noord Nederlands Toneel en met hun eigen ‘film zonder beeld’ Chapman for president.