Bach & Bleekwater

Esther Apituley's Locomotive en Leny Breederveld

Bach & Bleekwater is als een theaterconcert met actrice Leny Breederveld (Theatergroep Carver, Orkater en tv) en altvioliste Esther Apituley. Een unieke muziektheatervoorstelling rondom de Chaconne van Bach op het snijvlak van toneel en een klassiek concert. Met 8 topmuzikanten, tekst van Ko van den Bosch en arrangementen van De Nieuwe Wildernis-componist Bob Zimmerman.

In Bach & Bleekwater ontmoeten twee dames, een altvioliste (Esther Apituley) en een schoonmaakster (Leny Breederveld) elkaar door een planningsfout van het theater op het podium. De een om een concert te geven, de ander om schoon te maken. Beide zijn onverzettelijk en gaan door met datgene waarvoor zij zijn ingehuurd: muziek maken en schoonmaken. Ze raken met elkaar in gesprek en komen tot elkaar door de gespeelde muziek.

De Chaconne van Bach
Esther Apituley speelt deze avond de beruchte en beroemde Chaconne van Bach, maar nieuw gearrangeerd door Bob Zimmerman voor de top musici van Bach & Bleekwater. Tussendoor vertelt zij over de magie van de verbeelding. Het gesprek en de muziek zorgen voor een spannende interactie tussen Esther, het publiek en de schoonmaakster. Door klassieke muziek en theater samen te brengen wil Esther theaterbezoekers, concertpubliek, en muziekliefhebbers prikkelen om op een andere, fantasierijkere manier naar muziek te luisteren.