Archief Are you there?

Busreis naar Theater Aken

Are you there? is geen opera, geen ballet, maar een ‘choreografisch interactieve avond’, zo luidt het concept van samensteller en regisseur Ludger Engels. Zangers, dansers en toneelspelers onderzoeken op aanwijzing van Ludger Engels in een even onthutsende en verrassende voorstelling naar de gevolgen van de hedendaagse communicatiemiddelen zoals mobiele telefoons en de vele sociale media. Is de wereld kleiner geworden, of vereenzamen we juist steeds meer? Muziek van onder anderen Mahler, Scelsi, Reich en Bach vormen het klankdecor en de mobiele telefoons mogen nu eens een keer aan blijven.

De stand en het misverstand van de hedendaagse communicatie
De Duitse musicus, dirigent en regisseur Ludger Engels zoekt graag naar de ruimte en de vernieuwing in de hedendaagse opera. Hij werd opgeleid tot violist en dirigent en werd door zijn leermeester Helmut rilling geïnspireerd om als regisseur met muziektheater aan het werk te gaan. Dat pakte goed uit. Van 2005 tot 2013 was hij chef-regisseur en plaatsvervangend intendant van Opera Aken. Sinds 2013 keert hij er regelmatig terug voor spraakmakende producties. Ook Are you there? heeft alles in zich om zo’n productie te worden. Opera, theater, muziek, dans, alles komt bijeen om de stand en vooral het misverstand van de hedendaagse communicatie te onderzoeken. De productie belooft een interactief spektakel te worden waarbij de mobiele telefoon nu eens een belangrijke rol mag spelen.

Opera's Aken
Natuurlijk biedt Theater Heerlen ook opera’s aan. Naast de producties van Opera Zuid zijn dat nog een tweetal Europese producties. Voor de ware operaliefhebber kan het natuurlijk nooit genoeg zijn. Daarom organiseert Parkstad Theaters Limburg wegens grote belangstelling net als vorig seizoen een viertal operatrips naar Aken. Met de bus vanaf Theater Heerlen naar Aken om daar een schitterende operaproductie te zien en met de bus weer terug. Drie belangwekkende opera’s die elke operaliefhebber op zijn lijstje heeft staan en een nieuwe operaverrassing vormen het programma. Een feest voor opera-adepten.