Archief Alex Klaasen, Freek Bartels e.a. - Showponies

Showponies is een feelgood-revue met een staartje. Een echte, hysterische Alex Klaasen revue.

Alex Klaasen is een showpony. Altijd strak in de vlechten, glad gekamd en de hoeven gelakt. Want more is more. Salinero is er niks bij. Steeds weer hongerig naar een oorverdovend applaus, nieuwe muzikale weides om te grazen en nog hogere hordes om te bespringen, trippeltrappelt dit prijzenpaardje weer in perfecte galop langs de Nederlandse theaters.

Showponies
Maar wie is deze showpony nou echt? Wat gaat er schuil achter al die veren en strikken? En waarom zien we dat nooit? Het leven is geen ponykamp, maar wat als je als pony geboren wordt? Showponies is een pop-up-spektakelshow over privacy en de tol van de roem. Met daarin een cursus ‘echt-zijn voor beginners’. Een musical over hysterische fans. Een klucht die eigenlijk een opera wil zijn. Een nep-orkest en een suikerklontjes-afterparty met Pony St. Clair.

Een showpony must go on. Altijd.
Samen met o.a. collega-knollen Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen een avond vol humor, oude en nieuwe typetjes en natuurlijk veel liedjes en dans. Liedjes over niks en liedjes over alles. Kortom een avondje topdressuur in gestrekte draf. Met vallen en opstaan. Want een showpony must go on. Altijd.