Archief Wim Helsen

Er wordt naar u geluisterd

Hij luisterde naar uw eenzaamste gedachten, uw meest verborgen pijn en uw diepste angsten. Kent hij die dan? Ja hoor.Wim Helsen legde zijn oor te luister bij uw binnenste. Hij luisterde naar uw eenzaamste gedachten, uw meest verborgen pijn en uw diepste angsten. Kent hij die dan? Ja hoor… ‘Geniale gekte’, ‘hilarisch en superieur verteld’, ‘meeslepend te zot voor woorden’: de media waren unaniem lovend over zijn vorige conference Spijtig Spijtig Spijtig. Er wordt naar u geluisterd is de vijfde voorstelling van deze tweevoudige Poelifinariowinnaar.

Wim Helsen startte zijn cabaretloopbaan in 1998 als helft van het Vlaamse duo 'Vrolijk België', samen met Randall Casaer. Ze wonnen dat jaar het Vlaamse festival Humorologie. Na twee programma's in tweeënhalf jaar ging Helsen solo verder.
In 2002 stond Wim in de finale van het VARA Leids Cabaret Festival.

In november 2003 ging zijn eerste soloprogramma Heden Soup! in première.
Wim kwam, zag en overwon. Voor Heden Soup! ontving hij direct de VSCD cabaretprijs Neerlands Hoop. Bij mij zijt ge veilig werd door de VSCD genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma. Voor zijn derde en zijn vierde voorstelling, Het uur van de Prutser en Spijtig spijtig spijtig, nam hij daadwerkelijk De Poelifinario in ontvangst.

‘Geniale gekte’ - Trouw

‘meeslepend te zot voor woorden’ - NRC

‘topprogramma’ - De Volkskrant

‘pijn in je kaken van het lachen garantie’ - Metro

Het is maar een greep uit de lovende recensies die Wim Helsens vorige programma Spijtig Spijtig Spijtig ten deel vielen. Hij won hiermee de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling in Nederland.