Archief Theater Rotterdam - Heisenberg

Knetterend liefdesspel tussen twee mensen die al een groot deel van hun leven hebben geleefd

Kan een liefdesrelatie op latere leeftijd onderzocht worden via een wetenschappelijk principe?

Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand, maar gaan ze  tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.

Simon Stephens schreef een stuk zoals hij nooit eerder deed. Het onzekerheidsprincipe van Heisenberg koesterend, experimenteert hij vrijuit met Georgie en Alex. Hij creëert een humoristisch, muzikaal en energiek universum, een wereld vol levenskracht die loskomt als je het onvoorspelbare omhelst. Theater Rotterdam brengt drie theatericonen Johan Simons, Hans Croiset en Elsie de Brauw samen.

Als je iets van heel dichtbij bekijkt dan realiseer je je dat je met geen mogelijkheid kunt zeggen waar dat 'iets' naartoe gaat of met welke snelheid.