Archief Romeo en Julia

Toneelgroep Oostpool

Niemand weet waarom de haat begon. Twee families liggen al decennia met elkaar in de clinch. Deze gepolariseerde wereld dringt door tot in de straten van de stad. Jonge mannen bezwijken onder groepsdruk en zoeken de confrontatie op. Middenin geweld, testosteron en wraaklust is er een sprankje licht: Romeo en Julia. Twee jonge mensen die met liefde de wereld kunnen veranderen.

Regisseur Marcus Azzini houdt van de ongepolijste schoonheid van deze klassieker over de boven alles uitstijgende krachten: haat en liefde. De twee geliefden kiezen voor elkaar. Hun radicaliteit leidt tot een verwoestende daad van zelfvernietiging. Het is hun pleidooi voor verandering. Liefde faalt in het doorbreken van haat, dat lukt alleen de dood. Azzini koos voor een spelersgroep vol talent van de toekomst. De jonge theatermakers Kasper Tarenskeen en Jan Hulst maakten een hedendaagse brutale bewerking met behoud van de prachtige poëzie van het origineel. Aantrekkelijk en confronterend tegelijk.

Liefde maakt een mens tot een mens. Net als haat.

THEATERSHUTTLE

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 


Lage Kanaaldijk 112-113
6212 NA Maastricht
Telefoon 043- 323 32 65
uitbalie@maastricht.nl