Archief King Lear

Toneelgroep Maastricht

Theaterkrant: "Een avond klassiek acteurstheater van zeer hoge kwaliteit."

Na de alom bewierookte voorstelling Pinkpop komt Huub Stapel eind 2018 terug naar Maastricht als Koning Lear in een regie van Servé Hermans, artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Nooit eerder in zijn imposante carrière speelde Huub Stapel een stuk van William Shakespeare, en daarmee heeft hij direct één van de mooiste rollen te pakken. King Lear staat bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. 

Koning Lear, een norse oude weduwnaar, besluit zijn koninkrijk te verdelen onder zijn drie dochters. Hij daagt ze uit te bewijzen wie het meest van hem houdt. Zijn twee oudste dochters gaan tot het uiterste om bij hem in het gevlij te komen, maar zijn jongste dochter weigert halsstarrig aan deze perverse wedstrijd mee te doen. In de giftige cocktail van woede, chaos en spijt waarin hij vervolgens verzinkt, raakt Koning Lear zijn dochters, zijn vrienden, zijn land, en uiteindelijk ook zichzelf kwijt. 

In de zomer van 2018 wordt de grote zaal van Theater aan het Vrijthof verbouwd. Daarom wordt de Papyruszaal in oktober 2018 feestelijk heropend met een groots openingsprogramma met onder meer de speciaal daarvoor geproduceerde voorstelling King Lear. In de moderne bewerking van Jibbe Willems is King Lear het ideale stuk om het vernieuwde Theater aan het Vrijthof waardig en koninklijk te heropenen. Dat doet het theater met maar liefst acht exclusieve voorstellingen in Maastricht.

 

Zitten als een vorst (sterrang)
Wilt u zitten als een vorst? Dat kan bij King Lear op onze sterrang plaatsen! De sterrang plaatsen in Theater aan het Vrijthof bieden u het beste zicht op het toneel. U krijgt bovendien een drankje in de pauze. 

King Lear diner

Voorafgaande aan de voorstelling heerlijk culinair genieten in één van de aan het Vrijthof gelegen restaurants? Dat kan. Tijdens de voorstellingsreeks van King Lear heeft u de mogelijkheid vooraf te dineren voor € 25,00 per persoon. U geniet dan van een ‘Royal’ drie gangenkeuzemenu – exclusief drank. Uw theaterdiner dient u apart van de tickets voor de voorstelling te bestellen. In het reserveerproces kunt u zelf het restaurant kiezen. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende restaurants.