Juniors go Dutch

Het Nationale Ballet / Junior Dance Company

De Junior Company vormt een kweekvijver van waaruit dansers als Michaela DePrince, Jessica Xuan, Wentao Li, Sho Yamada en Martin ten Kortenaar in korte tijd al doorstroomden naar Het Nationale Ballet.

Juniors Go Dutch is een even aantrekkelijk als uitdagend programma waarin we de sterren van de toekomst leren kennen via werk van de drie beroemde Van’s: Hans van Manen, Toer van Schayk en Rudi van Dantzig. Het in 2015 speciaal voor de Junior Company gecreëerde en enthousiast ontvangen Blink van Juanjo Arques wordt opnieuw gedanst. 

Blink gaat over jeugd en energie en over de snelheid van de technologische wereld. Verder sieren maar liefst twee wereldpremières van jonge choreografen Wubkje Kuindersma en Peter Leung het programma.

"Gelukkig redt de in Kameroen geboren Wubkje Kuindersma dit talentenprogramma met een ragfijn spiegelduet over identiteit en het mysterie achter de werkelijkheid."de Volkskrant

Choreografieën: Leung, Kuindersma, van Manen, van Schayk, van Dantzig en Juanjo Arques.

VOORSTELLING HEERLEN

Openbare les
Om 15.00 uur begint in de RABOzaal een openbare les. Eric Meisner geeft deze les en vertelt erover. Een uniek kijkje achter de schermen van Het Nationale Ballet. Gratis, maar het is wel noodzakelijk te reserveren. Het begint ook om 15.00 uur, tussentijds in- en uitlopen is niet mogelijk. 

Let op: de voorstelling in Heerlen heeft een familieprijs: € 85,- (maximaal 5 personen, niet geldig op sterrang). Deze kaarten kunt u uitsluitend telefonisch of via de balie bestellen. 

Theater aan het Vrijthof Maastricht

wo 03 mei 2017 19:30 Ticket € 18