Archief Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs 2017

In juni 2017 zal voor de tiende keer de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs uitgereikt worden. Deelname staat open voor kunstenaars beneden de 36 jaar, die een directe relatie hebben met Maastricht.

De bekendmaking van de vijfde winnaar van de editie Maastricht zal plaatsvinden op vrijdag 2 juni a.s. tijdens de opening van de 18eKunstTour.

Hermine van Bers Stichting
In juli 2006 is de Hermine van Bers Stichting opgericht met als doel ondersteuning van jonge beeldend kunstenaars. De stichting wil door middel van de jaarlijks uit te reiken Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs de ontwikkeling van talent stimuleren. Hermine van Bers (1927 -2006) is in Maastricht geboren en woonde en werkte in Leiden.

Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs
De prijs wordt beurtelings uitgereikt in Leiden en Maastricht. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van €2500 en een penning.

Selectie
De toekenning van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs gebeurt op voordracht van een vakjury. De voordracht bestrijkt het hele gebied van de actuele beeldende kunst. De jury selecteert drie genomineerden en draagt de winnaar voor.

Deelname
Deelname staat open voor kunstenaars beneden de 36 jaar, die een directe relatie hebben met Maastricht. Inzendingen voor de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs dienen voor vrijdag 24 maart a.s. ontvangen te zijn. Ga naar de website voor meer informatie over de inhoud van de inzending. Contact via e-mail: info@herminevanbersstichting.nl.

St. Maartenspoort 2
6221 BA Maastricht
Telefoon 043-3505671
info@kunstactiefmaastricht.nl