Archief Creative Dance & Contact Impro - cursus

Dans en beweging, improvisatie, expressie & exploratie, danstechniek & Contact Improvisatie.. Allemaal in 1 wekelijkse les.

Deze cursus combineert de methodiek Dans Expressie met aanvullende principes en oefeningen uit andere Dans Improvisatie methodes zoals Movement Research, en Instant Composition.

Dans Expressie gaat over de balans tussen beleving en beweging. De beleving van een, tot de verbeelding sprekend thema wordt gebruikt om vanuit je eigen kunnen jouw bewegingsvocabulaire te verbreden en verdiepen en nieuwe danskwaliteiten te verwerven.
Denk hierbij aan thema's als 'water' of de 'onderwaterwereld' om het lichaam vloeiende manieren van bewegen te laten ontdekken, of aan 'dwarrelende herfstbladeren' om lichtvoetig te leren dansen. Maar ook een gedicht over zwaartekracht of een kunstwerk met felle kleuren, organische of juist geometrische vormen, kan een inspiratiebron zijn van nieuw te ontdekken dansvormen. Zonder dat je technische passen leert zul merken dat je zo toch nieuwe danskwaliteiten en technieken verwerft. Op jouw manier, startend vanuit uit je eigen bewegingsniveau. Jouw beleving telt.

 

Locatie: Dansschool Reality, St. Nicolaasstraat 38B

Klik hier voor meer informatie.