Archief Mamihlapinatapai topact op Manus van Alles

3 podia kleurrijke muziek en dans met een aanstekelijke mix van exotische culturen en Maastrichtse ambiance.

Multiculti op z'n Maastrichts

Het multiculturele festival Manus van Alles presenteert op zondag 24 juni de 18e editie. De Spaanse band Mamihlapinatapai is headliner met een vurige mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia. Twee andere meesters van de Manus-cultuurmix zijn de Afrikaanse groep Forêt Sacrée Obouibé en de Groningse band Rapalje. De een met traditionele Afrikaanse muziek en dans met westerse showelementen, en de ander met een cocktail van Keltische folk.

Manus van Alles staat Euregionaal en nationaal bekend om zijn aanstekelijke mix van exotische culturen en Maastrichtse ambiance. Het gratis festival presenteert 3 podia kleurrijke muziek en dans met 26 groepen, 346 artiesten, 42 nationaliteiten. Bij het festival draait alles om de beleving van multicultuur en verbroedering. De website Festiworld typeerde het festival als ‘Het feest dat verschillen viert in plaats van benadrukt’. Het programma wordt afgewisseld met Maastrichtse ambiance door volkszangers als Erwin, Huub Adriaens en Ziesjoem.

Verder biedt het festival een culturele wereldmarkt, een festivalbraderie en een Kidsfestival met nomadendorp. Manus brengt mensen samen in straten, pleintjes en plantsoenen van Wittevrouwenveld, de meest kleurrijke wijk van Maastricht. NS Magazine Spoor tipte het festival al in 2009 als ‘een van de 10 leukste gratis uitstapjes van Nederland’. Manus is multiculti op z’n Maastrichts: ‘V’r zien allemaol aanders en dat viere v’r’.