Rondleiding Stadhuis op de markt

“Het stadhuis is klaar voor de toekomst”

Maandag 1 mei opent het Stadhuis op de Markt weer haar deuren. Het college van Burgemeester en wethouders, gemeentesecretaris, secretaresses en bodes verhuizen deze week van de tijdelijke locatie aan de Batterijstraat terug naar het bestuurscentrum op de Markt. Het Stadhuis onderging het afgelopen jaar een grondige opknapbeurt en was daarom gesloten. Zo werden onder meer de balkkoppen hersteld en vervangen en werden installaties aangebracht voor ventilatie, koeling en warmte. De restauratie is precies op tijd gereed en uitgevoerd binnen budget.

 “Het stadhuis is klaar voor de toekomst,” aldus een tevreden John Aarts, wethouder Vastgoed van de gemeente Maastricht. “Met deze noodzakelijke restauratie is dit stadsicoon behouden voor toekomstige generaties Maastrichtenaren en kan het onveranderd dienst doen als huis van de stad en haar inwoners.”

De opknapbeurt van interieur en constructie was hard nodig, onder meer vanwege de houtworm en –rot die was aangetroffen in de constructiebalken. Inmiddels zijn de werkzaamheden succesvol afgerond. Naast het vernieuwen en vervangen van diverse installaties en het herstel van de balkkoppen, is ook de volledige bekabeling vervangen en is UV-werend dubbelglas aangebracht in alle ramen. De werk- en vergaderruimtes zijn voorzien van eigentijds werkmeubilair, dat past bij het karakter van het stadhuis maar tegelijkertijd voldoet aan de gestelde eisen van een hedendaagse werkomgeving.

Voor geïnteresseerden en liefhebbers worden op 13, 20, 21, 27 en 28 mei rondleidingen georganiseerd. De rondleidingen duren een uur en starten elk half uur tussen 10.00 en 14.30 uur. Deelnemen kan op vertoon van een toegangskaartje. Toegangskaartjes kunnen vanaf 1 mei gratis worden afgehaald bij VVV Maastricht (Dinghuis, Kleine Staat 1). Maximaal twee toegangskaartjes per persoon.

 

 

 

Stadhuis / Markt

zo 28 mei 2017 10:00 - 14:30 gratis
Markt 68
6211 CL Maastricht
Telefoon 043 350 4040
post@maastricht.nl