Room of one's own

Door makersduo Porro / de Paepe Over een jonge vrouw die zichzelf opsluit in een tijdloos universum en een laatste poging doet zichzelf weer op de rails te krijgen. Room of one’s own, solovoorstelling van Sofie Porro, geschreven en gemaakt in samenwerking met regisseur Tim de Paepe is een muzikaal woordenspel, geïnspireerd op het gelijknamige pamflet van Virginia Woolf. We zien een zoekende vrouw die vanuit isolatie een schets maakt van haar bestaan. Een geboetseerde koortsdroom. Een trippende tijds-jungle. Ze reflecteert op houvast, jeugd, seks en hetgeen ze al lange poos mist: verbinding. Samen met geluidskunstenaar Marc Alberto zochten de makers naar een onderbuikgevoel van onmacht en de maatschappelijke consequenties daarvan.  De voorstelling is een afstudeersolo van actrice Sofie Porro aan de Toneelacademie in Maastricht. 

Data 2017: 

donderdag 6 april try-out

vrijdag 7 april première

dinsdag 11 april, reprise

 

Alle avonden geldt een aanvangstijd van 20:00u.

De voorstelling is vrij toegankelijk en er hoeft niet gereserveerd te worden. 

Locatie: 

Bordenhal Maastricht

Plein 1992 15, 6221 JP Maastricht

Credits:

concept, tekst, spel - Sofie Porro
concept, tekst, regie - Tim de Paepe
compositie - Marc Alberto
scenografie, kostuum - Lara Hohmann
coach tekstschrijven - Rik van den Bos
techniek - Marc Zwietink
co-producenten -Toneelgroep Maastricht, VIA ZUID Talentmakelaar
met de steun van - Brand Cultuurfonds, Toneelacademie Maastricht, Apollo Fonds
met dank aan - Wolf Aartsen, Alain Pringels, Laila Claessen, ThinX Parktheater EindhovenBiografiën makers:
Sofie Porro (1994) studeert in juni 2017 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Ze studeerde hiervoor zeven jaar aan de vooropleiding van de dansacademie in Tilburg en twee jaar zang aan het conservatorium in Tilburg. Tijdens de studie in Maastricht heeft ze twee maanden aan een Duitse toneelschool lessen gevolgd. Ze is werkzaam als actrice voor film en theater. Tijdens de studie liep ze stage bij Pieter Kramer en De Warme Winkel. Bij Toneelgroep Maastricht ontwikkelt ze haar eigen werk en speelt ze mee in toekomstige producties. Naast het acteren, maakt ze haar eigen werk dat zich kenmerkt door het interdisciplinaire karakter. Ze gebruikt hierin haar dans-, muziek- en theaterachtergrond. Vanuit verstilling en eenvoud start ze een zoektocht naar menselijke patronen en de ‘rollen’ die wij spelen in ons bestaan.

Tim de Paepe (1986) is afgestudeerd regisseur aan Toneelacademie Maastricht. In zijn werk gaat hij op zoek naar wat ons met elkaar verbindt. Hij is gefascineerd door technologie die wij allemaal gebruiken en onderzoekt het spanningsveld tussen digitale en analoge communicatiemiddelen.
De Paepe liep in 2015 stage bij Ontroerend Goed, C.R.E.W. en NTGent. In december 2015 maakte hij het eerste deel van de Big Data Trilogie, een voorstellingenreeks die de digitalisering van onze huidige maatschappij tastbaar probeert te maken. De voorstellingen #1 Hollow en #2 BIAS uit de serie zijn beiden in 2016/2017 te zien.

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.