Archief Musea en Moderne Architectuur Veneto + Biënnale

“Carlo Scarpa achterna” - Een achtdaagse kunst- en architectuurreis van maandag 29 mei t/m maandag 5 juni

Deze reis bestaat  niet alleen uit een bezoek aan de meest uitgelezen musea van de Veneto maar is ook een kennismaking met de architectuur van Carlo Scarpa, de Le Corbusier of Mies van der Rohe van Italië.  Anders dan het oeuvre van zijn tijdgenoten is dat  van Scarpa maar klein. Hij gaf bijna exclusief vorm aan musea en regisseerde daarbij op onnavolgbare wijze ons kijken. Mooie dingen verdienen een mooie omgeving. Het merendeel van de prachtige collecties van de Veneto zijn  door hem van een kader voorzien. Het pallet van de kunst die we gaan kijken loopt van Vroege Renaissance tot de Hedendaagse kunst.  Zelfs op het terrein van de Biënnale kom je Scarpa tegen.  Je koopt een kaartje bij een door hem ontworpen loket en ook twee van de mooiste paviljoens zijn van zijn hand. Een goede gelegenheid dus om ook hier weer de zoektocht naar zijn architectuur te combineren met een bezoek aan een van de belangrijkste  kunsttentoonstellingen van de wereld.

 

De reissom bedraagt € 960,- (toeslag single € 150,-). 

Hierin is inbegrepen :  vervoer per luxe touringcar van en naar vliegveld Düsseldorf of Brussel, retourvlucht Venetië incl. alle luchthavenbelastingen,  7 overnachtingen in hotel Grand Italia in Padua  op basis van logies en ontbijt, transfer Venetië-Padua en retour op dag 1 en 8, vervoer met een luxe touringcar op dag 2, 4 en 5. 

Nog niet inbegrepen : overige maaltijden, 3 maal een treinreis van en naar Venetië, eventuele verzekeringen en entreegelden en toeristenbelasting  ca. € 3,- p.p. per nacht.

Mocht u interesse hebben dan kunt u zich opgeven met het inschrijfformulier. Inschrijving vindt plaats op basis van volgorde van binnenkomst. De reis is niet alleen voor cursisten ook andere belangstellenden zijn van harte welkom om deel te nemen.

 

Programma

 

  • 29 mei: heenreis, Padua
  • 30 mei: Verona, stadswandeling, Castelvecchio Museum en Banca Popolare di Verona
  • 31 mei: Venetië, museum Correr, museum de Accademia 
  • 1 juni: Possagno, Canova museum en Maser, Villa Barbaro, Palladio
  • 2 juni: San Vito d’Altivole, Brion tombe en Treviso, fabriek  Benetton, Tadao Ando
  • 3 juni: Venetië,  Fondazione Querini  Stampalia, Showroom Olivetti, Entree Universiteit
  • 4 juni: Venetië, Biënnale
  • 5 juni: terugreis 

 

Klik hier voor inschrijfformulier.