Samenwerking Toneelgroep Maastricht en philharmonie zuidnederland

Bij 3 bijzondere projecten.

In het komende theaterseizoen 2015-2016 slaan Toneelgroep Maastricht en philharmonie  zuidnederland de handen in elkaar om samen een drietal bijzonder projecten te realiseren. Deze samenwerking past uitstekend bij de stijl en de visies van beide gezelschappen: Toneelgroep Maastricht maakt voorstellingen waarbinnen muziek en muzikaliteit een belangrijke rol spelen. De philharmonie  zuidnederland treedt met nieuwe concertformules buiten de geijkte paden om klassieke muziek op een nieuwe en frisse manier meer toegankelijk te maken.  Beide gezelschappen zijn daarom trots dat ze hun de krachten kunnen bundelen en de uitdaging aan gaan om hun kwaliteiten op het podium te combineren. En een breed publiek te verrassen en verwonderen. 

 

 

Siegfried Idyll

Op zondag 13 september, tijdens het Parcours 2015 in Maastricht, brengt de philharmonie zuidnederland Wagners Siegfried Idyll ten gehore. Speciaal voor deze gelegenheid schrijft Jibbe Willems een theatrale prelude die door Michel Sluysmans zal worden vertolkt. De Siegfried idyll is een symfonisch verjaardags-gedicht van Richard Wagner dat hij in 1870 schreef voor de verjaardag van zijn tweede vrouw Cosima Liszt.

 

Vastelaovend de Venice

Toneelgroep Maastricht-acteur en regisseur Hans Trentelman zal in 2016 de regie voeren over het traditionele Vastelaovendconcert. In deze 6x11 + 8e editie neemt philharmonie zuidnederland u mee naar het Venetiaanse carnaval.  Operazanger Sef Thissen en dirigent Raymond Spons brengen u een concert vol Italiaanse passie en Limburgse flair. Bekende operamelodieën van Rossini tot Verdi worden afgewisseld met meezingers van Frans Boermans tot Fabrizio. Rudi Videc en Geralt van Gemert verzorgen de entr’actes. 

Première  VRIJDAG 29 JANUARI 2016, 20.11 uur MUNTTHEATER Weert

Tournee t/m zaterdag 6 februari 2016

 

Een overdonderende midzomernacht

Shakespeare’s Midzomernachtsdroom is een romantische komedie over vier jonggeliefden die

op de vlucht slaan op zoek naar de ware liefde. Ze komen terecht in een bos, waar feeën, koningen

en toverdrankjes ervoor zorgen dat het een nacht wordt die hun leven zal veranderen…  Het stuk ligt aan de basis van vele films, opera’s en andere toneelstukken. Componist Felix Mendelssohn zette het verhaal op muziek. De philharmonie zuidnederland sluit het concertseizoen verrassend en overdonderend af met de instrumentale delen uit Mendelssohns Midzomernachtsdroom die door Toneelgroep Maastricht-acteur Stijn Vervoort van Shakespeare’s wonderlijke verhalen wordt voorzien onder regie van Hans Trentelman. Deze theatrale Midzomernachtsdroom vormt het slot van een wervelend muzikaal drieluik. Philharmonie zuidnederland speelt tijdens dit concert ook Händels Royal Fireworks en Mozarts meesterlijke Derde Vioolconcert. Dirigent is Jan Willem de Vriend

Première DONDERDAG 12 MEI 2016, 20.30 uur CONCERTZAAL TILBURG 

Tournee t/m zondag 22 mei 2016


Foto's: Stefan Vanfleteren