Archief i-Classics Music & Fashion

Een totaalbeleving van klassieke muziek, mode en dans waarmee het orkest buiten de gebaande paden gaat en klassieke muziek vernieuwend presenteert.

 

Music & Fashion
Hoe breng je klassieke muziek en mode samen? Die vraag kreeg de Nederlands-Amerikaanse componist David Dramm van philharmonie zuidnederland en het afgelopen jaar werkten ze samen aan Music & Fashion. Het resultaat: een inspirerend concert met klassieke muziek, mode, dans en video. Modeontwerpster Slavna Martinovic – niet onbekend in de internationale mode- en tv-wereld – ontwierp kimono’s die dansers van Club Guy & Roni's Poetic Disasters Club op de catwalk presenteren. De bijbehorende muziek, composities van barokcomponist Rameau en Dramm zelf, is niet louter ondersteunend, maar versterkt het collectieve verhaal dat wordt verteld. En dat terwijl de huidige commerciële modewereld niet is gericht op het collectief. Dat maakt de vraag die tijdens dit concert wordt gesteld alleen maar interessanter: wat betekent mode als we naar de toekomst kijken? 

Totaalbeleving
Tijdens het concert smelten muziek, dans en mode samen tot een totaalbeleving. Door de bijzondere opstelling van orkest, catwalk en publiek krijgen de bezoekers een unieke concertervaring. Kortom: live klassieke muziek in een multidisciplinair programma, met een drankje in de hand op een locatie waar je een symfonieorkest niet verwacht. 

i-Classics & innovatie
Innovatie is, naast de symfonische concertpraktijk en educatie, één van de drie pijlers van philharmonie zuidnederland. De concertserie i-Classics is hier een onderdeel van: het orkest zoekt hiermee de grenzen van de traditionele orkestpresentatie op en biedt uitdagende programma’s waarin klassieke muziek in cross-over met andere disciplines wordt gepresenteerd. Het orkest is zelf producent van i-Classics. Met deze pijler houdt philharmonie zuidnederland de klassieke muziektraditie levend en presenteert het zich als het orkest van de 21e eeuw.