Weg uit de Peel

Het boek ‘Weg uit de Peel’, van de bekende schrijver Jacques Vriens, komt tot leven in deze spannende, ontroerende en ook grappige familievoorstelling.

Een heel sPeelciale voorstelling,
op heel sPeelciale plekken in de Peel,
over heel sPeelciale mensen,
in een heel sPeelciale vorm...
...om zoveel mogelijk mensen (van binnen en buiten de regio) te laten zien en beleven hoe mooi en bijzonder de Peel was en is!

Het boek ‘Weg uit de Peel’, van de bekende schrijver Jacques Vriens, komt tot leven in deze spannende, ontroerende en ook grappige familievoorstelling. Jacques staat er om bekend dat hij een lach en een traan uitstekend weet te combineren.


Dat doet hij als schrijver en regisseur van deze toneelproductie zeker!

‘Weg uit de Peel’ is qua aanpak en locaties uniek: Op heel sPeelciale plekken wordt, in de open lucht, een tijdelijk theater gebouwd. Door de opstelling van de comfortabele tribunes, het bijzondere decor en de vernieuwende technieken voor licht en geluid beleeft u de sfeer van de Peel.

De muzikale omlijsting met nummers van Gerard van Maasakkers en Ernst Jansz, live gespeeld door ons orkest, maakt de belevenis compleet.

Met een cast van 40 tekstspelers, een grote groep figuranten en zelfs enkele dieren nemen wij u mee naar de Peel zoals die rond 1915 was. In het verhaal komen sociale thema’s, zoals sociale ongelijkheid en machtsmisbruik, aan de orde die (helaas) niet alleen tot de geschiedenis behoren maar ook ‘anno nu’ nog actueel zijn.
De hoofdrol is echter voor de bijzondere omgeving waarin we spelen: De Peel
Voor meer informatie en reserveringen kijk op onze site: www.weguitdepeel.nl