Archief Vergetelheid

Deze tragikomedie van Haye van der Heyden gaat over Anton, die zich in zijn zomerhuis aan zee heeft teruggetrokken om te werken aan zijn nieuwe roman.

Als hij daar ongewild bezoek krijgt van zijn dochter Iris, zijn ex vrouw Sara en zijn ex Debora, wordt hij geconfronteerd met zijn toenemende vergeetachtigheid.
Er ontstaat een conflict als Anton weigert zijn toestand te accepteren en de dames hem ter zijde willen staan. Nadat hij Sara en Iris toevertrouwt dat hij werkt aan een roman over het oorlogsverleden van de familie, komt Sara in opstand, want het gaat over haar familie en dus haar verleden.
In korte scènes op het terras van het zomerhuis en aan zee, worden de familiale verhoudingen uitgesproken en zoekt de een steun bij de ander. Niet alleen “vergetelheid” speelt daarbij een rol, maar voor Anton, Sara, Debora en Iris worden de grote vragen in hun leven zichtbaar: hoe ga je om met een onverwerkt verleden, hoe verwerk je het verlies van een dierbare en hoe handel je als je alleen komt te staan in je angst voor het ouder worden?
Deze tragikomedie is nu eens fel van toon, dan weer menselijk en troostrijk.

Gespeeld door Speelgroep Expressie Heerlen. U ziet Han Rutten in de rol van Anton, Henny van Oers als Sara, Aggie Knauf als Debora en Els Vogels als Iris.