Archief Literair concert Noor en Mike Roelofs

Een hele verzameling aan instrumenten.

Noor Roelofs schrijft proza en poëzie. Zij studeerde aan Schrijversvakschool 't Colofon, won in 2004 de Publieksprijs van de Bibliotheek Nijmegen Literatuurprijs.

In 2013 en 2014 was zij stadsdichter in Venlo wat resulteerde in de bundel 'Laten we een weg inslaan die we ooit in zouden slaan’. Samen met Mike Roelofs maakte zij twee luisterbundels. 

Mike is pianist, componist en audio- avonturier. Hij won o.a. de Annie MG Schmidtprijs voor beste theaterlied in 2013 en is veel gevraagd live- en studiomuzikant. Noor en Mike Roelofs verzorgen samen literaire concerten. Mike gebruikt behalve de piano een hele verzameling aan instrumenten om een landschap te creëren, dat als filmmuziek de teksten van Noor ondersteunt.   Luisteraars over Mike en Noor Roelofs: 
“Noor is tenger en bleek, maar als ze begint voor te dragen, dan hoor je hoe die stem letterlijk dat tengere lichaam overneemt en krachtig maakt. Het is een stem om je in te verliezen.


Dit krijg je:
1. Een razend getalenteerde pianist die fantastische soundscapes maakt rondom die stem.
2. Uitzonderlijke gedichten die voorgedragen worden en die tot
3. Beelden worden omgevormd in je hoofd en die daar nog lang na blijven echoën.
  
Waar ging het over? Water. Maar we werden water en stroomden mee met die stem en de omringende geluiden. Totdat de performance voorbij is, en het meisje weer verschijnt. Bleek en tenger, maar zelfs als ze nu niks meer zegt, dan huiver je omdat je weet wat voor geluid er in haar huist.”
"Prachtig optreden van Noor en Mike Roelofs, een perfect op elkaar ingespeeld duo, waarbij Mike met jazzy-achtige improvisaties op piano en een veelheid aan andere geluiden die hij ter plekke creëert, de teksten van Noor versterkt.
Het is alsof zij je aan de hand meeneemt en je ongemerkt meevoert naar plekken waar je misschien liever niet zou komen.
Maar je kunt niet loslaten, je moet meegaan in die geheimzinnige, vreemd kalme en wrede wereld, je laten onderdompelen in klanken, waar de stem zich in voegt als een instrument."