Archief Afscheidsconcert SOULDADA: Mearkelân

De muziek die Souldada produceert neemt je als toeschouwer mee naar een andere wereld. Het gebruik van exotische instrumenten en de diversiteit aan talen waarin wordt gezongen – Afrikaans, Fries, Grieks, Papiamento – zorgt voor het rijke en unieke geluid van deze vijfmansformatie.

Het is bijzonder te luisteren naar de klank van de sansula – een Afrikaanse duimpiano – of naar de monochord, een immens snaarinstrument met slechts één magisch akkoord
In september 2015 speelde Souldada een tour in Zuid-Afrika met muziek gebaseerd op Afrikaanse teksten. . Souldada opereert muzikaal in een fantasiewereld die zich niet laat kanaliseren in een bestaand genre, maar is specifiek genoeg voor een hoogst eigen – herkenbaar – geluid.

Eerdere theaterconcerten van Souldada: Cancao en Watervolk werden geregistreerd en uitgezonden door NPS & Omrop Fryslân. De voorstelling Mearkelân laat een overzicht zien van deze voorstellingen van Souldada.   Rosanne de Boer – Fret: Souldada presenteert de aantrekkingskracht van bevlogen muziek.

Holly Moors – Heaven: Kippenvel en een brok in de keel.
Assie Aukes – Odeon + Folkforum: Souldada is voor mij een van de meest aansprekende bands van Nederland.
  
Herman Woltman: gitaar en zang
Femke Hoeksma, Janna Koussios, Lydia van der Meer, Anne-Lie Persson, Izaline Calister: zang
Bart Soeters, Johan Keus, Wytze van der Meer: bas
Paul Bergman, Ruben Mulder – toetsen 
Willem Smid, Rutger Hoorn: drums   Carel van Leeuwen: cello     Kees Romers, Cathrienus Herrema: saxofoon www.souldada.nl