Ebonit Saxophone Quartet winnaar Orlando Concours

Na een spannende finale heeft de jury van het internationale kamermuziekfestival de eerste prijs (prix Charles Hennen) uitgereikt aan het Ebonit Saxophone Quartet (Nederland, Duitsland, Polen) die in Nederland gestudeerd hebben aan het conservatorium van Amsterdam. De tweede prijs ging naar het Flute East Trio (China, Zuid-Korea) en de 3de prijs ging naar het Hongaarse Weiner Ensemble.

Bovendien kende de jury een speciale prijs, een elf daagse cursus in kasteel Weikersheim (Duitsland), uit aan het Poolse Erlendis gitaarkwartet. De jury bestaande uit vijf gerenommeerde kamermusici was zeer onder de indruk van de hoge kwaliteit van alle acht deelnemende ensembles. Het Orlando Festival ondersteunt het Ebonit Saxophone Quartet met een geldprijs van 4500 euro en met een concerttournee in seizoen 2017-2018 in Nederland. 

Het Orlando Festival was heel gelukkig  met de diversiteit van het geboden repertoire. Er klonken 45 composities van 42 verschillende componisten reikend van Bach tot en met muziek uit 2016 waarbij er tevens werk klonk van tien levende componisten. 

Flute East Trio en Ebonit Saxophone Quartet hadden elders concertverplichtingen, maar het Weiner Ensemble en Erlendis Quartet zullen te horen zijn tijdens de masterclasses, regio- en avondconcerten gedurende het Orlando Festival. 

Ellen Corver, voorzitter van de jury vond: “De ensembles waren van heel hoog niveau en het is een groot plezier om naar zo’n hoog niveau te luisteren. Het is inspirerend om jonge mensen zo bedreven met muziek bezig te zien. En de veelzijdigheid van het repertoire was opvallend.

www.orlandofestival.nl 

Kosterbeemden 45, kamer 1.26
6461 EA Kerkrade
Telefoon 045- 369 05 56
info@orlandofestival.nl