Archief The Grandmothers of Invention (USA)

The Grandmothers of Invention komen op 25 april voor de laatste keer naar Heerlen! In 2018 neemt de enige band die sinds 2003 in wisselende samenstellingen consistent uit oud-leden van Frank Zappa/Mothers of Invention heeft bestaan, definitief afscheid van het podium.

Na in 15 jaar meer dan 500 optredens in de hele wereld te hebben gegeven, gaan deze oudjes - en dat zeggen we met héél veel respect - nog één keer bewijzen dat ze het nog kunnen. Of zoals De Afgrond in 2012 al schreef: "Dichter bij het origineel kun je niet komen!" Als je ooit van de muziek van Frank Zappa hebt gehouden of dat nog steeds doet: deze laatste keer The Grandmothers of Invention wil je niet missen!

De band The Mothers of Invention was de band van Frank Zappa vanaf 1964. Door de jaren heen zijn er veel bezettingswisselingen geweest in deze band. In 2003 reformeerden enkele ex-leden van de band onder de naam “Grandmothers of Invention” om de Zappafans die tijdens de jaren ’60 verhinderd, te jong, nog-niet-geboren of republikeins waren nog een kans te geven om the Mothers live te bewonderen. Dit is niet zomaar een comeback, dit is de reïncarnatie van de Mothers of Invention! 

Tijdens de komende tour bestaan de Grandmothers of Invention o.a. uit oud-leden Bunk Gardner, Don Preston en Ed Mann.  De eerste twee maakten vanaf 1966 beiden een periode deel uit van The Mothers of Invention, Ed Mann was tussen 1977 en 1988 betrokken. Het viertal wordt aangevuld met Christopher Garcia op drums. Het is de laatste keer dat de Grandmothers Of Invention op tour trekken door Europa. 

Een korte CV van de heren:

BUNK GARDNER (with the Mothers of Invention from 1966-1969)
tenor sax, CASIO DH-100, flute, bar walking, straight man,
food critique/commentary and vocals

DON PRESTON (with the Mothers from 1966-1974)
piano, keyboard synthesizers, electronic wizardry, gongage, wigs,
exploding devices, cycles adjuster, magic hands, Mr. MOTO, and vocals

ED MANN (with the Mothers of Invention from 1977 - 1988)
mallet percussion, electronic keyboards
appearances on over 30 of Zappa's albums, 
both studio recordings and with Zappa's band live.

with CHRISTOPHER GARCIA
drums, percussion, EAST LA (isms),
invisible Mexican announcer, Art Laboe(isms),
marimba, and vocals

Pancratiusstraat 30
6411 KC Heerlen
Telefoon 045-4009100
info@nieuwenor.nl